×
Ga terug naar het overzicht

De ICT trends van dit voorjaar

Net zoals elke branche maakt de ICT erg veel verandering door. Elke tijd kent andere trends en ontwikkelingen. Zo is 2022 een jaar waar er een hoop gaat veranderen voor de ICT-wereld. Er is veel nieuwe technologie die erg in opkomst is. Daarnaast heeft de corona lockdown voor een hoop verandering gezorgd. Om je een heads-up te geven van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de ICT, geven we jou het laatste nieuws.

De coronacrisis heeft velen de das om gedaan, maar het is ook ergens goed voor geweest: het flexibel werken. Het is voor velen, die normaliter op kantoor werkten, nu normaal geworden om een deel van de week thuis te werken en een deel op kantoor. Aangezien ICT via de computer gaat kan er bij veel bedrijven vanuit een cloud gewerkt worden. Veel bedrijven hebben ervoor gekozen om het thuiswerken erin te houden. Er zijn helaas ook bedrijven die het langzaamaan weer terugtrekken naar hoe het was.

Artificial intelligence zoals chatbots en navigatieapps wordt al in veelvoud gebruikt dit zal alleen maar meer gaan worden in de komende jaren. De prijzen voor Artificial Intelligence zijn de afgelopen jaren lager geworden wat het veel toegankelijker maakt. AI zal steeds meer gebruikt worden voor het analyseren van patronen uit verschillende soorten data. Het gebruik hiervan zal aanzienlijk toenemen de komende jaren.

Het 5G is inmiddels al even in de omgang, echter stond het nog in zijn kinderschoenen. Het 5G is volwassen geworden en zal op steeds betere praktijkgerichte mogelijkheden geïmplementeerd worden. Er worden een hoop mogelijkheden gecreëerd door het nieuwe snelle netwerk. Zo worden er mensen op duizenden kilometers geopereerd door middel van een robot en kunnen zelfrijdende auto’s nog beter ontwikkeld worden.

Tot slot wordt er meer en meer gefocust op de digitale totaalervaring. Zo zijn er veel uiteenlopende diensten die op een website worden aangeboden. Al deze digitale diensten zorgen voor een fijne ervaring op de website en een gebruiksvriendelijke ervaring. Al met al veel trends die de ICT de komende jaren naar een nieuw niveau gaan tillen. 

Ga terug naar het overzicht