×
Ga terug naar het overzicht

Doe aan cybersecurity

Geld verdienen op een manier die niet volgens de regels en wetten is is iets van alle tijden. De criminelen zijn vernuftiger geworden dan ooit en gaan goed met de tijd mee. Geld verdienen en afpersing, door middel van computers en smartphones, wordt een steeds groter probleem en is lastig om aan te pakken. Zorg dat je niet de dupe wordt van deze praktijken en behoed jezelf goed. Om je te helpen lichten we je in over de problemen.

Cybersecurity voorkomt dat hackers en criminelen toegang krijgen tot hard- en software binnen jouw organisatie. Op deze manier houd je de boosdoeners buiten de deur en bescherm je je gegevens. Het is niet alleen een gevaar dat van buiten kan komen, het probleem kan ook intern ontstaan. Zo kan een medewerker op een phishing mail klikken of een belangrijke usb stick verliezen.

Zaken om je voor te behoeden zijn bijvoorbeeld social engineering ook wel social hacking. Bij deze manier wordt er geprobeerd om via een werknemer van het bedrijf belangrijke informatie te bemachtigen. Deze informatie wordt uiteindelijk gebruikt om het gewenste systeem aan te vallen.

Ook is er de bekende phishing techniek. Bij phishing wordt er een e-mail gestuurd vanuit een organisatie die zich voordoet als bijvoorbeeld een bank. Je wordt gevraagd op een link te klikken die er uiteindelijk voor zorgt dat je iets afhandig gemaakt wordt. Het lijk simpel, maar en zijn nog altijd veel mensen die in deze truc trappen. De methodes worden steeds doordachter en zijn steeds moeilijker te onderscheiden van werkelijke e-mails.

Naast deze trucs is er nog de ransomware methode. Ransomware wordt via een online voucher of e-mail gedownload en zorgt ervoor dat het systeem geblokkeerd wordt. Om het systeem te deblokkeren wordt er geld geëist door de daders. De kans dat de computers überhaupt vrijgegeven worden na een betaling is nog maar de vraag. Conclusie: pas op, voorkomen is beter dan genezen.

Ga terug naar het overzicht